fredag 22 juli 2016

Öl i Minneapolis del XII-Dangerous Gluek's

Ännu en strålande solig dag när vi gick till cerntrum för att gå på det väl insuttna Gluek’s. En av stans äldsta krogar tydligen. Vid den långa baren intogs North country brünette och från samma bryggeri (August Schell), Schell Shocked radler, Henry weinhards Hard ginger ale, Haus red och Golden lager. Båda de sista antagligen från Cold spring brewery tolv mil nordväst om stan. Blandad standard på dem minst sagt.
Tvärs över gatan intogs en sen men mycket god lunch på Jimmy johns.

Vi gick tillbaka över Mississippifloden till Aster cafe som trots att det dåg nära vårt boende inte ännu besökts. Jag nöjde mig med en Xlcr från Excelsior några mil sydväst om stan. Bärnstensfärgad med citrusarom. Besk och obalanserad. Trots detta var det ändå rätt ok att sitta och sippa på denna APA i skuggan på uteserveringen.
Majsan satt kvar och tog någon öl till medan undertecknad gick '' hem'' och vilade upp mig lite inför kvällen.

Vi sågs senare på kvällen på bryggeriet Dangerous man i stadsdelen Sheridan. Mycket folk ock livligt, men vi lyckades hitta ett par sittplatser. Ingen food truck på plats, men en pizzeria fanns ett par kvarter därifrån att hämta ifrån. God pizza, men framför allt goda öl, vilka var: Peanut butter porter, Sour delores #6(körsbärsberliner weisse), Red x ale, Pale ale och Chocolate milk stout. Synd att de stängde så tidigt, nu fick man stressa lite.

Ett ställe som inte stänger tidigt är den underskattade baren New bohemia med dess unga klientel. Strawberry fields från Indeed/New belgium och Peaks and prairies från Lift bridge. Inga höjdaröl. God natt.

Inga kommentarer: