tisdag 5 juli 2016

Öl i Queens

Efter en lugn natt i Uppsala blev det en tidig morgon då vi åkte med svågern till hans jobb, Arlanda.
Det var dags för ett nytt öläventyr i USA.
Vi flög till JFK varifrån en buss tog oss till Kew gardens och Austins ale house. Kvavt och jävligt var det när uteserveringen intogs.
Maten var i det närmaste bedrövlig, men ölen desto bättre. Sweet baby jesus! från det för mig okända marylandbryggeriet Duclaw, Camp wannamango från Harpoon och Superfuzz Blood orange från Elysian.

Vi lyckades därefter få tag på en taxi som tog oss vidare till Laguardia där ytterligare öl kunde intas. Bronx Pale ale i en plastmugg innan en riktig krog kunde lokaliseras. Helt ok öl dock.

På Prime tavern som stället hette intogs ytterligare bärs i form av Braven White IPA, Southampton Double white, Kuka Belgian blonde och Lighthouse ale från Fire island. Inga höjdare, men de bättrade i alla fall på det så viktiga flygruset.

Några timmar senare landade vi på Minneapolis-Saint paul international airport. Tre exotiska flygplatser på en dag, det har inte hänt mig på åtta år.
Spårvagn tog mig och Majsan till centralare delar av stan. Efter en lång promenad släpandes på väskor i duggregn i värmen kom vi äntligen fram. Det fanns en mycket närmare väg att gå, men det var svårt att hitta utan nät.
Frun var förståligt trött efter resan och gick till sängs.
Chris och Meridith som jag inte träffat på nio år var i stan så det var lika bra att passa på.
Vi sågs på Rock bottom som var det trehundrade bryggeriet undertecknad satte sin fot på (vid senare noggrannare räkning visade det sig inte stämma riktigt. Nummer 300 har dock passerats).
För dem var det nummer 1000-nånting... Vilka hjältar...
Det blev en överraskande lång sittning med tanke på hur länge jag varit uppe. Det var dock jävligt kul att träffa de här dårarna igen.
Ölen då? Kölsch, Hell bent red ale, Mills city wheat, Summer blonde honey ale och Iron horse dark.
Jag var besviken på ölen här. Har tidigare besökt sex andra bryggeripubar i kedjan och det här var absolut på nedre hälften av dessa.
Promenad ''hem'' i den ljumna natten.

Inga kommentarer: