onsdag 13 juli 2016

Öl i Minneapolis del VI-Grymt kul dag

I Minnesota får alkohol serveras redan klockan 8. Det här var dock blott den andra dagen på resan vi blev serverade innan klockan 11.
På underjordiska Hells kitchen i centrum närmare bestämt. God frukost och till det en inte fullt lika god, men dock exotisk öl, Michelob Golden Light.

Vi tog en buss söderut till Restaurangen The lowry där vi slog oss ned i baren och började vräka i oss öl. För min del: No. 1 kölsch, No. 3 brown och No. 4 stout, No. 11 witbier och Blueberry blonde. Alla fem från The freehouse. Väldigt mycket hit'n miss över dem. Witen var fasansfull tex.

Hungriga igen, men för snåla för att äta där blev det lunch på burgerhaket Five guys i närheten. Väldigt gott.
Vidare till en fancy glasskiosk där det bland annat fanns en glass-smak vid namn Surly Furious. Ett måste att prova så klart. Inte så sött som glass brukar vara, men inte heller så besk som ''IPor'' brukar vara (kanske tur det).
Vi gick tillbaka till The lowry och ''drog några bärs'' till: sessionIPAn Unchained 21 från Summit, Green flash Passion fruit kicker, Cowbell cream ale från Urban growler, Farm girl Saison från Lift bridge och Lonely blonde från Fulton. Verkligen hit'n miss över dessa brygder med.

Nästa stopp var Rock bottom, men nu var det inte deras öl som hägrade utan en bussresa som avgick därifrån och skulle ta oss och våra sköna medpassagerare runt på några bryggerier.
Först ut var Surlys stora anläggning (inte helt olik New belgiums i Fort collins) i östra delen av stan. Fullt med folk fast det var mitt i veckan. Vi fick plats att stå ute i solen dock vilket inte var fel. Ett par goda öl fick man i sig i form av Witch’s tower och Gose.

Så vidare till nästa bryggeri som var Urban growler i St paul där en Berliner weisse 5,5% ''avnjöts'' på uteserveringen.

Sista stoppet var Lake monster i St. paul där en Pub ale intogs tillsammans med något från en food truck som stod där.
En skitkul kväll med roliga typer.

Från Rock bottom dit bussen återvände gick vi över bron till New bohemia där dagens sista öl intogs. Jammer från Sixpoint, Lost trout brown ale från Third street och husölet även det från Third street.
En riktigt lång, men riktigt kul dag var över och man kunde vandra ''hem'' i den behagliga nattluften.

Inga kommentarer: