lördag 26 juni 2010

Öl i Chicago del III-пиво у Стокхолму

Bryggeripuben Moonshine vad dagens första anhalt där en massa bittra serber dränkte sorgerna efter förlustmatchen mot Ghana.
Saints and sinners var en torr och kolsvart stout. Mycket rostat både i arom och smak.
Dizzy; en brödig gyllene och lite fruktig ale.
Hymie weiss; ingen typisk H-W-arom, bara lite sötma. Smaken är mer åt Hefeweizenhållet. Väldigt utjäst, inte mycket skumbanan eller sötma att tala om. Mest beska.
Ghost train smoked porter; ganska ljus, rökig och torr. Inte så gott som det låter.
Åt även här och maten var galet dålig, jag skulle laga godare mat.

Åkte hem en sväng för att orka med kvällen också.
På kvällen blev det lite barhopping, där första stället var den mörka punkbaren Delilahs.
Labatt Blue Light; som väldigt utspädd äppeljuice. Riktigt superblask.
Mad Hatter Ale; en tanninrik IPA som luktar bättre än den smakar. Välhumlad som sig bör med någon ton av svamp. Utdragen efterbeska.
Xingu från FEMSA cerveja Brasil; schwarzbier med mycket restsötma, knappast speciellt färsk. Som vanligt med icke nordamerikanskt öl i det här landet. Toner av äppeljuice både i arom och smak.

Stegen styrdes mot Jacks inte så långt därifrån. Även här var maten hemsk, men det var även ölet jag drack till.
Peak organic Amber ale; luktar sött och har en obehaglig beska.

Inte långt därifrån låg The ashland, men det var stängt av någon anledning.
En lång promenad därifrån låg Sheffields i närheten av Wrigley field där det tredje basebasebollderbyt på lika många dagar (tror jag) pågick. Som en parodi på hockey helt enkelt.
Ganska många Cubsfans kom in för att fira eftermatchen samt att söka skydd undan regnet.
Green line från Goose island drack jag här. Förstår inte varför det inte finns några anteckningar. Men den var i alla fall fantastiskt god.
O'Fallon Wheach: massiv persikoarom. Väldigt söt, med artificiell persikosmak (fast det står att riktiga persikor används på burken).
Hängde med ett gäng glada och roliga (hur kan man vara rolig om man tycker om en så tråkig sport?) Cubsfans som kom från matchen tills de stängde här. De hällde i sig belgare i ett rasande tempo.
Headless man amber alt från Tyranena; som vilken alt som helst, fast med toner av stekos/stekt kött.
Darwin Original flag porter; Flaskan ser gammal och sliten ut, men i det här fallet har nog ölet tjänat på det trots den blygsamma alkoholhalten. Rökig. Inte illa.
Hitachino nest White ale; aromen är standard wit med citrus plus lakrits(!). Sötaktig som väl öl av stilen brukar vara, tydlig smak av lakrits.
Horizon red ale från Summit; nästan brun och luktar te. Helt annan humleprofil än vad man är vanligtvis hittar i en red... på ett dåligt sätt. Lång efterbeska.
Dark horse Raspberry ale fick avsluta kvällen; Vildhallon i aromen. Inte så söt som man kan tro, men visst känns hallonen. Rätt mycket beska.

Inga kommentarer: