onsdag 2 juni 2010

Öl i Eskilstuna del II-Pojken med guldbyxorna

Ingen av oss var väl i någon direkt toppform när dagen grydde. Hade gjort av med 2200:- kvällen innan. Matti låg fortfarande och sov när jag fick skjuts ned på stan av Björg. Soligt och skönt var det, tog ett par varmkorvar på ett torg.

Vi skulle inte åka hem (med all Eskilstunaöl i bagaget) förrän
på kvällen. Vad skulle man då roa sig med hela dagen?
Royal oak som vi hade besökt tidigare hade redan öppnat så det var bara att slå sig ned. Bälgviken Pale ale från Eskilstuna ölkultur fick inleda läkningsprocessen. Det blev nästan inga anteckningar denna dag. Jag snackade en del med den trevlige och kunnige bartendern om ''all things beer'' tills herrskapet kom tillbaka. Ingen Krille denna dag dock.
Mer lokal öl i form av Nyfors, en ESB. 5A.M. Saint från Brewdog som nog var strået vassare än den lokala varianten. Joker IPA från Williams intogs till maten på uteserveringen.

Härefter körde vi en paralellprovning med de sju Mikkeller single hop de hade, plus Oppigårds Single hop som slängdes in som en joker.
Simcoe 13 poäng
Nelson sauvin 10 poäng
Centennial 10 poäng
East Kent golding 9 poäng
Amarillo 8 poäng
Cascade 4 poäng
Tomahawk 2 poäng
Oppigårds (Styrian Goldings) 0 poäng
Inte rättvist mot stackars Oppigårds som ju inte är en IPA, men ändå kul (och dyrt) att känna vilken stor skillnad det var dels mellan den och danskarna, men framför allt att få lära känna de olika humlesorterna på tu man hand.

Sammanfattningsvis kan jag absolut rekomendera en resa till Eskilstuna, det är nära,det finns en bryggeripub, det är överraskande vackert, Royal oak med dess egensinniga och intressanta ölsortiment (hemsidan behöver dock uppdateras).
Slutligen en flaska Efes Dark innan vi tog farväl.
Till skillnad från dagen innan kom vi denna dag hem tidigare än beräknat.Tack till alla inblandade för en kul, men hård helg. Man är inte 20 längre...

4 kommentarer:

Henning sa...

Hej, Första gången på din/er blog. trevlig läsning MEN varför skriver ni inte mer om ölen som ni smakar av? Testar man 7 Mikkeller på samma dag så är det utrymme för at beskriva lite om smak och doft, hade jag tyckt. Annars vill jag önska en trevlig öl-drickar sommar! och passa på att göra reklam för vår Ölblogg www.olradet.se
/Martin Henning

fajanen sa...

Lät väldigt trevligt. Vete tusan om jag hade pallat med all den ölen. Ha det så bra på din USA resa som strax inträffar.

dempa sa...

Eskilstuna har en mycket sympatisk restaurang vid namn Grappa, som har sjukt god mat. Deras pizza med färska räkor och kräftstjärtar, vitlökssås och ruccola är nästan värd att göra sig besväret ändå från Göteborg för.. :)
Konstigt att Tomahawken fick så lågt betyg, och att East Kent fick så högt.

Jonas sa...

Henning>
Dålig tunga/gom&bristfällig smak/öl-vokabulär, samt en hel del slapphet.
Dessutom tycker jag själv inte det är så roande att läsa allt för långa utläggningar om enskilda öl. Bloggar best för att själv hålla reda på vilka öl jag redan druckit.

Tack det samma
''Rådet''ligger på/i0 favoriterna.

Dempa>
Låter galet gott&bisarrt.
Vi var själva mycket förvånade över det.