Dagskiftet ägde denna dag rum på bryggeripuben/pizzerian Piece där även Italien-Paraguay sågs.
Flat Iron Stout; kolsvart, kaffearom, tungt maltig ''trots den låga alkoholhalten''. Smör och rostade toner dominerar. Kaffesump i eftersmaken.
Worryin ale; rubinfärgad, nästan brun. Smakar lite blandsaft, ganska söt, men eftersmaken är mer torr. Vet inte vad jag skall tycka.
Cheap thrills wit; luktar nästan som det gör i ett bryggeri/brygghus. Vitpeppar smakar det mest tyvärr.
Golden Arm; ännu en brödig/fruktig kölsch, inte säsongsprodukt förvånande nog.
Full frontal; Bärnstensfärgad, underbar arom, fyllig och välhumlad. KanonAPA.
Top heavy; till en början en riktig skumbananbomb både i smak och arom. Söt, inte så mycket annat, men när ölet värms upp lite träder även klöver fram, viss efterbeska.
Trött blev man av all öl och pizza. Hem och sova lite...
Kvällsskiftet ägde rum på Hopleaf i Andersonville. Ett vattenhål för stadens ölnördar. Det fanns en del trevliga människor att snacka med så klart.
St. Ambroise Oatmeal stout från McAuslan; kolsvart, en inch tjockt krämigt skum. Kaffe, mycket rostat, len, ganska lång eftersmak
Bender från Surly; rubinfärgad, humlig arom, välhumlad,någon sur/syrlig ton, Helt ok.
I-beam alt från Metropolitan; metall och honung i aromen, tyvärr även ganska metallisk i smaken, sötare karamelltoner framträder när ölet värms upp.
Urthel Saisonnière; ljus, typisk belgoarom, saison möter tripel känns det som, överraskande sträv, torr, antagligen väldigt väl utjäst.
Cuvee des jacobins rouge 5,5% från Bockor; rödbrun, som en kriek i aromen. En hel del syra, men absolut ingen lambic, mycket körsbär och sötma med. Inte illa.
Farsons lacto; , arom av kladdkaka och gammalt öl, känns jävligt tunn med sina ynka 3,8%, relativt mycket kolsyra. Söt som man kan förvänta sig av en mjölkstout, massiv eftersmak av nötter, knappast jättefärskt, men det smakar inte jätteilla. Första maltesiska ölet jag dricker.
Speciale De block (Satan) 6; odefinerbar fruktig arom, smakar jordigt med en del sötma. Lite som för svag saft.
Green line från Goose island; ''svettig'' erotisk humle och nya sedlar i aromen. Vet inte vad de använder för humle, men fantastiskt gott är det. Hopleafs stor stark, 28:-/am . pint för det här mästerverket! Vive la biere session!
Wostyntje från De regenboog; bryggd med senapsfrön. Luktar som en wit, man känner verkligen senapen i smaken, men det är ändå sött (söt senap?). Nästan som att äta en korv med bröd, fast inte lika gott. Det skulle vara kul om det här ölet fanns på OT/Akkurat så man kunde göra denm pairingen. 33cl känns väldigt mycket.
God natt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar