fredag 21 juni 2013

Öl i Colorado del IX-Visning på Great divide

Efter att ha gått runt och glott lite i centrum gled vi in på ''bryggerirestauranten'' Denver chophouse. Ett par öl fanns det tid för Dark munich lager, och Wheat ale. Inga höjdare, men sköljde i alla fall ned den överskattade maten (85 i mat på Rate beer).

En bryggerivisning stod på schemat även den här dagen, denna gång på Great divide... home of the Yeti. En nomad Pilsner fick följa med runt bryggeriet. Här liksom på Avery och Breckenridge fick ''guiderna'' frågan ''Hur många länder finns ni i?'' Svaret var alltid det samma, ''Bara USA och Sverige...'' Bra jobbat Jörgen och CO m a o. Jag mådde allmännt illa och var inte helt i balans så det blev bara en öl till innan halvtidsvilan. Hell raisin Yeti; Polarbröd i arom och smak. Tungt maltig eftersmak. Lite spritig. Undertecknad föredrar den vanliga Yetin framför denna underliga brygd.
Taxi tillbaka till hotellet.

Någolunda utvilad och mer mig själv igen var det dags att bege sig ned till Centrum igen och till hippa restauranten Euclid hall. Väldigt salt, annorlunda/underlig men framför allt god mat med en stor öl till. Little red cap från Grimm brothers; den smakrika maten kvaddade tungan något, men det var en bra alt som var roligare (inte nödvändigtvis bättre) än vad som serveras i Düsseldorf.

Nästa stopp var Old chicago (en kedja jag besökt rr) inte lång därifrån som skulle ha Odell tap takeover under American craft beer week. På min ''att-göra/dricka-lista'' fanns 29 Odellbärs med, de hade ingen av dessa, antagligen för att det var sista dagen på denna vecka. Istället intogs ett par flasköl, en helt ok, en inte alls god. Ni får själva gissa vilken som stämmer in på vilken ''beskrivning''. Laughing lab från Bristol och Bud Light Platinum.
En lugn dag var till ända.

Inga kommentarer: