söndag 2 juni 2013

Öl i Colorado del I-av många

Detta episka öläventyr började på Arlanda med 10:20-flyget till Chicago som man åkt med så många gånger förr.
På O'hare fanns det tid för några snabba öl Summit IPA, Samuel adams Summer ale och ''Budweiser Black crown''. Absolut inga höjdaröl på något sätt, men det är ju inte helt fel att springa på flygplansmuggen heller...

Vi hade tänkt åka till Colorado i samband med GABF förra året, men lyckades ej få biljetter, den gången blev det Wisconsin istället, nu var det i alla fall äntligen dags att få sätta sin svettiga fot i denna ölmarinerade stat.
På Denvers flygplats konstaterade jag att det var 50 minuter till dess att bussen till Boulder skulle gå. Vilket kan då vara ett bättre sätt att bekanta sig med staden i fråga än att gå på bryggeriet Boulder beers pub på flygplatsen? Hela tre pints hann jag skälpa i mig, Kinda blue, Buffalo gold och Singletrack ale. Inga vidare flygplatsöl heller, men ändå så skönt att vara på plats!

Bussen stannade i princip utanför ''innet'' som skule vara mitt hem i fyra nätter. Efter att ha checkat in var det bara att ge sig ut igen för att handla. Tvärs över gatan låg en livsmedelsbutik där bla några några flaskor lokal mjöd och en Hop rod rye från Bear republic inhandlades. Efter att allting hade dumpats på rummet var det dags att bege sig ut för lite mat och dryck. Första stoppet var en korvmoj med det ''glenniga'' namnet ''Mustards last stand'' de hade bara en sorts öl, så till tempehburgaren intogs     
Avalanche amber från Breckenridge i plastmugg. Bärnstensfärgad som namnet anger. Smakrik för att vara en mellanöl, möjligen lite trött. Inte så god i sig men passade hyfsat till maten.

Conor O’Neills var det sista stället för dagen, man var ganska sliten efter den långa resan så det blev bara tre öl, Tread lightly ale från New planet; väldigt metallisk och ljus, riktigt skit. Är det durran som smakar så förjävligt kanske? En till från samma bryggare, Pale ale; maltig och söt, smörkola och gräslök. Avslutningsvis dagens klart bästa öl Green lantern Organic kölsch från Asher; grumlig, mycket beska för stilen, viss brödighet.
God natt!

Inga kommentarer: