söndag 16 juni 2013

Öl i Colorado del V-How to gain eleven lbs.in four weeks

Det hade blivít dags att bege sig söderut till Denver där vi skulle bo resten av vår vistelse i detta stora land. Efter att bagaget hade dumpats på hotellet blev det apostlahästarna till alkoholbutiken Vinomondo där det fanns drygt en vägg med ölkylar. $255 slutade den något rabatterade notan på. Inte bara öl, utan även ett gäng mjöd följde med hem. Det fick bli taxi tillbaka till hotellet. Därefter tog vi spårvagnen till Rackhouse där vi åt en fantastisk, men övermäktig sen lunch. Till densamma fick vi i oss några öl, Colorado native amber lager från Coors; Bärnstensfärgad och välhumlad. Vilken skräll, ett Coorsöl med karaktär. Wheeler wheat från Backcountry och Lava lake wit från Crazy mountain. Inga höjdaröl, men det kompenserades av den otroliga maten... med råge!

På hem vägen började det regna ganska kraftigt, men det var i stort sätt det enda regnet under våra ölstinna veckor i Colorado. Efter halvtidsvilan togs en promenad ned till den närbelägna bryggeripuben Denver beer company där varsin öl inmundigades, goda Graham cracker porter för min del.

Nästa stopp var en annan bryggeripub vid namn Prost där jag hann med deras Weißbier och Pils innan det var stägningsdags. Ett vanligt problem i Denver var att bryggeripubar stängde tidigt.

Kvällen avslutades på Ale house at amatos som låg på hemvägen. Detta hak ägs av Breckenridge, men de har många fat från andra brygerier, framför allt från Colorado. Vernal minthe stout från Ska; som en maltig After eight. Lite obalanserad, men kul öl. Autumnal mole stout från samma bryggeri; antagligen den godaste chilibira jag druckit, någolunda balanserad med chokladen/kakaon. Något syrlig. Slutligen B3K Schwarzbier från det lokala Wynkoop. Smaklökarna var duktigt avdomnade vid det här laget och det var dags att sova.

Inga kommentarer: