torsdag 27 juni 2013

Öl i Colorado del XIV-Probably the worst ESB in the world

Hedin åkte antagligen hem tidigt på morgonen, så nu hade jag ett antal dagar kvar för mig själv att rensa resten av stan på. Första halvlek var ett återbesök på Rackhouse som vi hade besökt veckan innan. Maten var inte hälften så god som vid första besöket, men ändå ok. Till den, Mamas little yella pils från Oskar Blues som hade legat på chardonnayfat; Väldigt mycket fatkaraktär som funkar förvånansvärt bra med ett så pass lätt öl. Perfekt en stekhet dag som det var. Gf apple från Yak and yeti. Efter denna klena första halvlek tog jag lite vila.

Kvällen ägde helt och hållet rum i Centrum. Först Wynkoop som hade besökts tidigade i veckan. Ett av de tre sämsta bryggerier som besöktes under denna resa. Fem öl tvingade man i sig i alla fall, tur att man kunde välja små glas... Silverback Pale ale; APA (med en apa på etiketten), ganska dåligt exempel på stilen. Välhumlad, men inget för mig. Wixa weiss; *rysningar/kväljningar*, Elitch gardens orchard wheat; ett snäpp bättre, trots att samma jäst används. St. charles ESB; rubinfärgad med krämigt skum, galet söt, tobaksaska och blandsaft. ''Regal hopping''? Värsta öl undertecknad druckit i denna stil. London calling IPA; mycket brända toner, honung, sträv. Också söt, men ej tropisk frukt utan mer saft. Vad fan är det här?

Ett annat ställe som hade besökts tidigare var Denver Chophouse vars mat var en besvikelse. Jag ville ge dem en andra chans. De levererade... en grym stek med tillbehör. Till den Pilsner lager; egentligen inget märkvärdigt, men satt som en smäck efter all skit.

Sista stoppet innan nattsömnen var Wazoo supperclub och en Omission Pale ale; glutenfri. Lite gammal smak. Hyfsat med humle.

Inga kommentarer: