måndag 7 mars 2016

Dinosaurieöl

Ett godzillamaraton pågår och ett inleddes för ett par månader sedan hemma hos McBrus och som vanligt avnjöts ''några'' öl.
För min del baltic portern Carnegie porter från Carlsberg Sverige; inte kolsvart, men ganska mörk. Doftar metalliskt och sötaktigt. Någolunda maltig. Ganska söt, men ändå välbalanserad på något sätt. Len. Betyg: 83/100.
Imperial stouten Lasse i gatan från Sundbybergs köksbryggeri; svart, luktar malt och plast. Alkoholvärme finns absolut, men balanseras av de övriga ingredienserna. Toner av läder och tobak. Inte illa. Betyg: 89/100.
Brown alen S:t eriks & mathias dahlgren Dark ale; mörkt rubinfärgad. Arom av smör och malt. Diacetyl och viss maltighet. För söt, årets värsta starköl så här långt? Betyg: 27/100.
Alkoholfria Warsteiner Fresh; ljus, ser ut som vilket fulöl som helst. Sötma och majs i aromen. Smakar som alkoholfri öl gör mest. Söt och hemsk. Betyg: 26/100.
Slutligen lite Agnus dei från Corsendonk som smakade bra.
Jag är ingen öldomare men har ändå försökt ta viss hänsyn till ölens stil. Tex. har jag lite högre krav på en SvartIPA än en schwartzbier.

Inga kommentarer: