onsdag 11 juni 2014

Öl i den danska huvudstaden del I-Fyra krogar

I svinottan stack jag till stan för att ta första tåget till Köpenhamn.
Resan var inte mycket att orda om. Väl framme blev det till att ta sig till hotellet och checka in. Därpå en liten promenad ned till Mikkeller bar för att möta upp Anders, Richard, Tom och Uppsalaligan. En del öl slank visst ned här, nämligen; Half acre Chubstep, Vesterbro Spontanale från Mikkeller, E’te’ sans fin från det för mig okända Saint somewhere, Space station middle finger från Three floyds och från samma bryggeri Yum yum. Över lag bra.
Nu hade Den nordiske ölhandel tvärs över gatan öppnat. Jag shoppade loss värre än vanligt då det även var tåg hem som gällde. Skönt (men dyrt) att slippa tänka på viktgränser hit och dit.
Synd bara att hotellet inte hade någon hiss. Man fick därmed bära den aptunga väskan två våningar. Undertecknad var väldigt värd den halvtidsvila som följde.

Någolunda utvilad gick jag ut i den ljumna köpenhamnskvällen. Den var en ganska dryg promenad upp till den mysiga baren Den tatoverede enke där en t Smisje Kuvee elektrik 979w från De regenboog intogs.

Nästa stopp var det närbelägna Café bohemia. Som namnet antyder är det tjeckiskt som gäller på denna rustika restaurant. Men den verkade vara i polsk regi.
Självklart var maten mycket välsmakande och till den ett par öl: Novopacke Podkrkonošsky Speciál från Nová paka och från samma bryggeri Granát. Inga höjdare.

På det mycket rökiga Byens kro tog jag en snabb Høker bajer från Hancock.

Krølben blev sista stoppet, väldigt trevlig bartender som serverade Albani Julebryg Röd och Ørbæk India pale ale.
Sedan var det definitivt godnatt när de stängde. Bara att gå ''hem''.

Inga kommentarer: