lördag 7 juni 2014

Öl i Las vegas del VIII-En försmak av Chicago

Inte överdrivet många öl denna dag, men de jag väl drack var desto sämre. Dagen började där den förra slutade, vid universitetet.
Hamburgare denna gång också, men nu på kedjan Smashburger. Helt ok burgare, dessutom fanns fem olika lokala hantverksöl, varav en DIPA och en imperial stout... på ett snabbmatställe! Jag nöjde mig dock med en Joseph james American lager.
Sedan följde fyra timmars flipperspelande på det relativt närbelägna Pinball hall of fame.

På tillbakavägen blev det ytterligare ett stopp på Smashburger för ännu en burgare med en öl till. Fox tail gluten free ale.
Jag åkte tillbaka till hotellet för lite halvtidsvila.

Kvällen tillbringades helt och hållet på den sjukt rökiga bryggeripuben Chicago brewing. Därmed är de olika ölens aromer inget man känner av. Helt ok, men stark mat. Till den: Sundown stout; en dry(?) stout utan felsmaker. Varken bu eller bä. All nighter; golden ale som ser ut som fulöl. Lätt med vissa fruktiga toner. Lättdrucken. Ramblin reck; någonstans i gränslandet Amber ale/brown ale. Maltig och lite för söt. Den starka maten dödar denna öl totalt. Slutligen IPA; en käftsmäll trots sina ''ynka'' 60 IBU. Tropisk frukt. Något ''stum'' i sin beska. Även om inte om givningarna var de trevligaste pga all rök och ölen ej höll världsklass kan man i alla fall inte klaga på priserna. $5 för 65 cl fatöl.
Taxi ''hem'' med en finölskunnig chaufför. Det måste vara första gången.

Inga kommentarer: