fredag 20 juni 2014

Öl i den danska huvudstaden del IV-Sista rycket


Hemfärdsdag.
Efter frukost tog jag den galet tunga väskan och gick ned de två trapporna till receptionen för att lägga in den i bagagerummet... som var beläget på tredje våningen. Det var jobbigt, inte bara mentalt.
Nåväl, med väskångesten i bakhuvudet var det bara att göra det bästa av situationen, d v s dricka så mycket öl man kunde.
I saluhallen Torvehallerne fanns ett ställe som hade en hel del oprovat danskt.
Jag hade inte mer än slagit mig ned med en Herslev Økologisk Landøl förrän Brian Yaeger (som jag läst mången artikel av i diverse öltidningar) kom och slog sig ned.
Vi delade på följande Bøgedalöl: # 325, # 385, Gylden #1, Porse samt en Cloud 9 wit från To öl. Mycket trevligt och faktiskt bra öl över lag.
Han skulle med sitt flyg och jag skulle med mitt tåg.

På vägen tillbaka till hotellet ligger Örsted ölbar där det fanns tid för ytterligare ett par öl, Ørsted Beerdog som Amager bryggt till dem och ''Ørsted Bonzo IPA 6%''. Oklart vem/vilka som bryggt den.
Nu var det dags att bära ned det tunga och ölstinna aset till väska tre våningar på hotellet. Det gick relativt smärtfritt och sedan var det bara att kila vidare till stationen för färd hem.
Klart slut.

Inga kommentarer: