tisdag 2 januari 2024

Öl i Alberta del II-Festival&visning

Solen strålade när vi gick norrut till The dandy brewing company. De hade inte riktigt öppnat än så vi satte oss på uteserveringen på andra sidan gatan istället. En kölsch i form av Dad beer från lokala Best of kin fick tiden att gå.

Klockan var slagen och bryggeriets lilla festival Dandyfest öppnade. Det var poletter och ''5 oz pours'' som gällde. Temperaturen var perfekt för att sitta ute. Ett band spelade och lättare förtäring fanns att tillgå samt en svensk 

Just den!

''bartender''. Det fanns inte representanter från gästbryggerierna utan ''frivilliga'' hällde. För min del intogs:

Eclipse hazy IPA från 33 acres, surölet Jelly king från Bellwoods, Bellwoods A stout with coffee - Sam james coffee bar, Autopop Tahitian treats session sour från Blood brothers,

Dandy Light, Evil twin Purple rice lager och rökölet Jail fire 6% från det för mig okända torontobryggeriet Muddy york.


Citrus howl i brygghuset.

Festivalen var relativt snabbt avklarad och vi gick tillbaka till andra sidan gatan för ett bar bärs till. Pleasure craft white sangria och Duotang. Båda suröl från Eighty eight brewing company beläget ett kvarter bort.Väldigt lokalt och väldigt gott.

En bryggerivisning i en helt annan del av stan var inbokad så en Uber tog oss till Wild rose brewery. Det var en stund kvar till att visningen skulle börja så vi satte oss i baren och tog ett par väntöl. För min del APAn White knight och Wraspberry fruit ale. Guiden kom och tog med oss ut i brygghuset bakom baren. Det var bara vi två på visningen. I slutet ''bjöds'' det på några burkar i form av: Big hoodoo craft lager, Citrus howl key lime kettle sour, Barracks brown ale och High harvest hemp strong pale ale. Jag tyckte nog bäst om den sista. Vi käkade även där efteråt.

Väldigt nära ligger bryggeriet Vacay som huserar i baren Veranda där vi avslutade denna långa dag med berlinerweissen Flo rida och lagerölet Crouching tiger. ''Uber hem''.

Death star firepit@the Veranda

Inga kommentarer: