måndag 29 januari 2024

Öl i Aten del II-Är de små får man ta många

Soligt och skönt fast det var vinter när vi tog tunnelbanan till Cava arion som förutom en massa alkohol även hade bla glas, ost och korv. Man kunde konstatera att burkrevolutionen ej nått Grekland så det blev ganska tungt att släpa på all flasköl vi handlade. Något kvarter därifrån slog vi oss ned på en uteservering i skuggan och pustade ut. Jag tog en εζα Fine lager som var ok. 

Tunnelbana tillbaka ''hem''. Jag gick upp och lämnade vår tunga packning i lägenheten vi hyrt och frun stack iväg åt andra hållet. Tanken var att sammanstråla vid Akropolis. Så blev det i och för sig men det var lite missförstånd så det tog lite längre tid bara. Det var två långa köer man var tvungen att stå i för att komma ''in''. Det fanns en kiosk intill som tillhandahöll kall öl och muggar så det var ingen fara att köa. Mythos Ice från Olympic brewery hälldes ned i första kön.

... och Kaiser pilsner från samma fabrik i nästa. 

När vi tittat på det gamla rucklet bordades tunnelbanan och färden gick långt norrut till steakhouset Base grill. Det var tidig fredageftermiddag men ändå mycket folk i den stora lokalen. Tror bara den lilla uteserveringen användes av rökare. Ett stort inhemskt flasksortiment gjorde att det blev en långsittning här. Är ingen stor köttfantast. Det var god mat men som vanligt på såna här ställen tycker jag det kostar mer än det smakar. Öl för min del var iallafall: Pikri IPA från det för mig okända Kirki beer, pilsnern Mamos från Athenian brewery, wienerölet Vergina Red, Vergina Lager beer, Fix Dark från Olympic brewery, Nissos Pilsner från Cyclades, Craft Lager, Peristeri sub urban beer pils från Elis, Volkan Santorini Blonde från First lomax, Sunday's honey golden ale, Thurs day's premium red ale och fantastiska Saturday's porter. Alla tre från Septem. Trevlig personal. Gillar du stekar och liknande rekommenderas ett besök. Ölen var ''all over the place''.

Precis som kvällen innan blev det ett besök på Strange brew. En massa hårdrockare jobbar här. Tyvärr reflekterer inte det musiken som spelas. Öl denna afton var för min del: Alea/Metamorphosis California lager, pale alen Restless peninsula från Sofia electric/Utopia, surölen Above och Be wild #1. Båda från Rockmill.

Köpte med IPAn Karakol från Alea som blev kvällens sängfösare.

Inga kommentarer: