fredag 5 januari 2024

Öl i Alberta del V-Några bryggeripubar

Denna mulna dag inleddes med en Uber-färd till Bryggeripuben Two house där vi hängde på låset. Vet inte varför det heter så, såg bara ett hus. Ett medelstort tap room med en inneboende separat pizzeria som gjorde hipsterpizza med underliga ingredienser. Jag tog nötter istället. Till dessa: Yuzo shio lager, 2HB Lager, Prvni pilsner, Millions of peaches kveik ale, Notorious P.O.G. wheat ale, One way citra pale ale, NEIPAn Juicebox och Point break tropical IPA.

Vi gick vidare till en annan bryggeripub på samma gata vid namn Tailgunner med andra-världskrigs-flyg-tema. Inte så stort med högt till tak och en uteservering, men  det hade nu börjat regna så det var inte aktuellt. Kändes nytt och fräscht. Några bärs intogs iallafall i form av: Welcome lager 4,2%, pale alen Sitting time och pilsnern Linton stephenson.

Best of kin.

Inte långt därifrån fanns ännu ett bryggeri, Best of kin. Litet ställe mer brygghuset synligt till höger om den lilla baren. Något slags seriespel pågick där. Tror det var något kortspel så det var mer folk än men kunde tro en vardagkväll. Väldigt varmt där inne och trevlig personal. Öl då? Jo: grisetten Kitchen party, (imperial) radlern Summer crush och APAn Cheers beer.

De stängde tidigt så vi åkte ''hem''. Köpte med en burk Sailor’s delight cofffee kelp stout som avslutade den tidiga kvällen på hotellrummet.

Inga kommentarer: