tisdag 9 januari 2024

Öl i Alberta del IX-600

Precis som dagen innan var det soligt och skönt när vi gick till närbelägna Born brewing co. En visning av det lilla brygghuset var inbokat och det var låshäng. Förutom att det lät som att guiden höll på att dö (ett glas vatten fick ordning på honom) var det inga konstigheter. Själva taproomet var inte så stort heller, men det fanns en uteservering i solen där vi slog oss ned. Vi åt även något lättare. Här blev det många öl. För min del: veteölet Hi cutie, sessionIPAn Lakeshore, gosen Undertow, ''pilsnern'' (smakade mer kölsch) Easy rider, surölet Front country, ljusa lagern Get lucky och Pineappleblonde. Personalen var trevlig, men jag hade väntat mig mer av ölen.

Så var det äntligen dags för bryggeri nummer 600 och det låg bara tvärs över gatan. Cabin brewing company. Större uteservering än inne där vi satt i baren. Modent och avskalad inredning. Öl då? Jo: veteölet Park life, gurkgosen Cool as, Retrospectrum pale ale och NEPAn Super saturation. Bra grejor. Jag köpte till och med en souvenir för en gångs skull.

Köpte även med en öl som fick agera sängfösare (de stängde tidigt), Super love new england pale ale. Värre dagar har man haft.

Inga kommentarer: