onsdag 3 januari 2024

Öl i Alberta del III-All you can play sundays

Ännu en solig dag var det när vi tog tåget till centrum. Arkitekturen var typiskt själlöst nordamerikansk. Inte så mycket att se så det blev till att sätta sig på första bästa bryggeripub istället. Bottlescrew bill's var namnet och ligger väldigt centralt bland skyskraporna. Stort väl insuttet ställe med många gästöl och stor uteservering. Vi slog oss ned i baren som med tanke på hur stort stället är var liten. Bittern Pub ale och Ross dixon west coast pilsner 4,8% från lokala Tailgunner var vad som intogs där.

Tematiskt tillbehörs-ställ.

Nästa stopp var arkadhallen Pinbar som hade ''All you can play sundays''. Det blev en ganska lång vistelse där m a o. I deras långa bar fanns en massa exotisk, både fin och fulöl. Enkel men god mat hade de också. Ölen mellan alla förlorade kulor var för min del: Lawn mower yard lager från det för mig okända saskatoon-bryggeriet Churchill brewing company, ljusa lagern The duke från Origin, Tilt lager från Phillips, veteölet Velvet fog från Wild rose, fruktölet Prairie fairy från Sea change och Dino sour Stone fruit från Phillips.

Sällan man får en komplimang på en toalettvägg.

Efter det blev det en promenad tillbaka till Bottlescrew bill's där ännu fler öl och mer mat intogs på uteserveringen i solnedgången. För min del: Blindman Fruit!, Entanglement strawberry watermelon gose, Patio krusher kölsch från 948, koreanska fulölet Cass Fresh från Oriental och fruktölet Creamsicle från Medicine hat.

Vi fortsatte till bryggeriet 33 acres som är från Vancouver, men har relativt nyligen öppnat ett bryggeri till i Calgary. En övervåning finns som man kan boka för fester mm. Nere är det en liten bar inne och en stor uteservering. Stället är del av ett food court så det går bra att ta in mat från andra ställen så de själva bara har snacks. Ett av de dyrare ställena på den här resan, men ändå inte dyrt med svenska mått då Kanadadollarn har sett sina bästa dagar. Några bärs slank ned på uteserveringen i form av Lemongrass lager, Spruce tip saison 4,9% och American Pilsner.

Tanken var att dra oss hemåt men ett bryggeri dök upp i vår väg som hade missats i researchen. Four dogs. Ett litet bryggverk i anslutning till det lilla tap-roomet. Väldigt trevligt. Bara en öl. Ljusa lagern Elmo. Därefter var det verkligen hög tid att åka ''hem''.

Inga kommentarer: