lördag 20 januari 2024

Öl i Alberta del XIII-Winter is coming

Gick ut ganska tidigt i kylan. Regnet som fallit under natten i Banff hade lagt sig som säsongens första snö på bergen runtom stan fast det bara var september. Köpte den största macka jag sett som vi delade på på rummet. Tyvärr ganska torr. Det hade blivit dags att återvända till Calgary och bussen tog oss tillbaka till storstan igen. Vi gick och checkade in på det centrala och flottaste (men långt ifrån dyraste) hotellet på den här resan. Jag stack iväg med spårvagnen till utmärkta Alberta beer exchange för att handla en massa öl att ta med hem. Det blev inte jättebilligt. Åkte tillbaka och dumpade all bärs på rummet.

Ett berg sett från bussen.

Hedin satt på ett sunkställe runt hörnet från hotellet. Gled in där och tog några bärs i form av: ställets egna Fox lager (oklart var den är brygd), Kinetic lager från det för mig okända lokala Meta brewery och Wild rose IPA. Som väntat inga höjdarbrygder.


En Uber tog oss därefter långt västerut till Revival brewcade (som eventuellt har slagit igen sedan vårt besök). En bryggeripub som även har en massa arkadspel på gatuplanet och flipper, toaletter och bryggverk i källaren. Ingen mat att tala om så jag hämtade in en stor pizza från andra sidan (den väldigt trafikerade) gatan. Det satt som en smäck på den lilla uteserveringen men matkoman kom som ett brev på posten. Öl då? Jo, för min del: gosen Gingers have souls, sessionIPAn Coat to coast, blonde alen Lessons learned, smaksatta pale alen Violet beauregard, Revival here today helles och milkshakeIPAn Pineapple princess 5,8%. En Uber tog oss hem. Det fick räcka för denna dag.

Inga kommentarer: